Fysik

Blandede forbindelser

03. oktober 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Den totale modstand kan vel ikke være mindre end en enkelt modstand? I så fald ved jeg ikke hvad jeg har regnet forkert i vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2021 af peter lind

Hvis de er parallelt forbundet bliver modstanden mindre end de enkelte modstande. Metoden er rigtig


Svar #2
03. oktober 2021 af Alrighty

#1 Så det vil sige at det er rigtigt nok at R'= 70,54 mens R4 er større (75)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2021 af ringstedLC

#2: Ja.

Men din opstilling er rodet:

\begin{align*} \textup{Samlet\,modstand }R' &= R_1+R_2\parallel \bigl(R_3+R_4 \bigr) \\ &= R_1+\Bigl({R_2}^{-1}+\bigl(R_3+R_4\bigr)^{-1}\Bigr)^{-1} \\ &= 30\,\Omega +\Bigl(\bigl(60\,\Omega \bigr)^{-1}\!+\bigl(50\,\Omega +75\,\Omega \bigr)^{-1}\Bigr)^{-1} \\ &= \frac{30\cdot 37}{37}\,\Omega +\frac{1500}{37}\,\Omega \\ R' &\approx 70.54\,\Omega \end{align*}

Hvis nu summen R3 + R4 = 20 MΩ, er det hovedsaligt R2 = 60 Ω, der udgør parallelkoblingen.

\begin{align*} \textup{Samlet\,modstand }R' &= 30\,\Omega +\Bigl(\bigl(60\,\Omega \bigr)^{-1}\!+\bigl(20\,\textup{M}\Omega\bigr)^{-1}\Bigr)^{-1} \\ &= \frac{30\cdot 1 000 003}{1 000 003}\,\Omega +\frac{60 000 000}{1 000 003}\,\Omega \\ R' &\approx 90\,\Omega \end{align*}


Skriv et svar til: Blandede forbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.