Fysik

Delta symbol betyder?

16. oktober 2021 af Camilla2234 - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg er i gang med en fysik-opgave, og min lærer har sagt jeg skal anvende delta symbolet, hvilket er en trekant, men jeg ved ikke helt hvad det betyder - Er det gennemsnittet af en værdi? - det var nemlig det jeg TROR hun sagde  

Tak!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2021 af OliverHviid

Delta betyder normalt ændring. F.eks. kan gennemsnitshastigheden/ middelhastigheden udregnes som vm=Δs/Δt som altså betyder at gennemsnitshastigheden er ændringen i sted delt med ændringen i tid.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2021 af ringstedLC

Et par andre eksempler:

\begin{align*} \Delta E &= E_2-E_1\;,\;\Delta E=\textup{en\,energi\ae ndring/-forskel} \\ \Delta T &= T_2-T_1 \end{align*}


Svar #3
16. oktober 2021 af Camilla2234

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Det betyder helt præcist tilvækst. Dvs. at hvis værdien er positiv, så er størrelsen vokset i værdi. Hvis værdien er negativ, så er størrelsen aftaget i værdi. Man beregner det som slutværdien minus startværdien:

ΔT = Tslut - Tstart

Så hvis man har en temperatur der stiger fra 10oC til 20oC så har man at ΔT = 20oC - 10oC = 10oC.

ΔT = 10oC betyder altså at temperaturen er steget med 10oC.

Hvis værdien er negativ, fx ΔE = -10J, så betyder det at E er faldet med 10J.


Skriv et svar til: Delta symbol betyder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.