Fysik

Bestem den maksimale højde - fysik

02. november 2021 af Frejace - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle som ved hvilke formel jeg skal bruge til følgende spørgsmål? Jeg kan ikke lige gennemskue den.

En murer kaster en mursten op i luften for at lade den falde til jorden. Murstenen forlader hånden 1.7 meter over jorden med en hastighed på 2.5 m/s.

b )Bestem murstenens maksimale højde ved kastet og hvornår den er i sin maksimale højde


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{b)}\\&& v(t)=v_o-g\cdot t\\\\&& v(t)=\left (2.5\;\frac{m}{s} \right )-\left (9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot t\\\\& \textup{i maksimal h\o jde:}\\&& v(t)=0=\left (2.5\;\frac{m}{s} \right )-\left (9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot t\\\\&& \left (9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot t=2.5\;\frac{m}{s}\\\\&& t=\frac{2.5\;\frac{m}{s}}{9.82\;\frac{m}{s^2} }\\\\\\&& h(t)=-\left (9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \frac{1}{2}\cdot t^2+\left ( 2.5\;\frac{m}{s} \right )\cdot t+\left ( 1.7\;m \right )\\\\&& h(t)=-\left (4.91\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot t^2+\left ( 2.5\;\frac{m}{s} \right )\cdot t+\left ( 1.7\;m \right ) \end{array}


Svar #2
02. november 2021 af Frejace

tak!


Skriv et svar til: Bestem den maksimale højde - fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.