Matematik

Omkostninger til fotokopimaskine

02. november 2021 af Musses - Niveau: C-niveau

Hej, 

Er der mon nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg er især i tvlvl om C:

Omkostningerne til en fotokopimaskine er 1.500 kr. i fast leje og 0,40 kr. pr. kopi for de første 10.000 kopier samt 0,20 kr. pr. kopi derudover. 

a. Beskriv forskriften for

b. Tegn grafen for f

c. Bestem kopiantallet for en måned, hvor de samlede omkostninger var 0,40 kr. pr. kopi. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2021 af mathon

          \begin{array}{llllll}&& f(x)=\left\{\begin{array}{lll} 0.40x+1500&\textup{for }0< x\leq 10\,000\\ 0.20x+3500&\textup{for } x> 10\,000 \end{array}\right.\\\\ \textbf{c)}\\&& \textup{solve}\left ( \frac{0.20x+3500}{x}=0.40,x \right ) \end{array}


Svar #2
02. november 2021 af Musses

Det giver mening. Tak for hjælpen! :)

Skriv et svar til: Omkostninger til fotokopimaskine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.