Fysik

Archimedes lov

02. november 2021 af Ineedhelp555 - Niveau: B-niveau

En 90 cm lang træstamme med en diameter på 19 cm og massen 12,0 kg flyder på vandet i en sø.

a) Forklar hvorfor Fres er 0N. Hvilke kræfter påvirker træstammen og hvor store er de?

b) Hvor stor en væskemængde fortrænger den flydende træstamme? 

c) Hvor mange procent af træstammen er under vandet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2021 af mathon

a)
      Ved flydning ophæver opdriften og tyngdekraften hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2021 af mathon

b)
       Ved flydning er
                                        opdriften = tyngden af den fortrængte vandmængde = tyngden af træstammen


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textbf{b)} \\&\textbf{dvs}\\&& V_{under}\cdot \left ( 1000\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot g=\left ( 12\;kg \right )\cdot g\\\\&& V_{under}\cdot \left ( 1000\;m^{-3} \right )=12\\\\&& V_{under}=\frac{12}{1000\;m^{-3}}=0.012\;m^3 \end{array}


Skriv et svar til: Archimedes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.