Matematik

ingegralregning - har ingen ide om, hvordan jeg regner det ud

08. november 2021 af freja9292 - Niveau: A-niveau

en funktion er givet ved: f(x)=(x-16)-6e \tfrac{x-16}{3}),   0 \leq x \leq 16

En snurretops ydre har form som det omdrejningslegeme, der fremkommer, når man drejer punktmængden M 360 grader rundt om førsteaksen. Enhederne på begge akser er i cm. Bestem volumenet af snurretoppen.

Bestem volumenet af snurretoppen.

er vitterligt blank på, hvordan jeg regner det ud, please hjæælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2021 af janhaa

A=\pi \int_0^{16}f^2(x) dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2021 af peter lind

π∫016f(x)2dx


Svar #3
08. november 2021 af freja9292

jeg får  1,5218·106 ? hvad er det i decimaltal, og er det rigtigt


Svar #4
08. november 2021 af freja9292

eller er det 7424?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2021 af SuneChr

\pi \cdot (\frac{4582}{3}-\frac{54}{e^{\frac{32}{3}}}-\frac{684}{e^{\frac{16}{3}}})=4787,8806879599...
Er beregnet ud fra  e^{\frac{x-16}{3}}  i funktionen f . Der mangler en venstreparentes i det i # 0 skrevne.


Skriv et svar til: ingegralregning - har ingen ide om, hvordan jeg regner det ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.