Matematik

Emneopgave. Differentialregning og funktionsundersøgelse. Matematik B.

12. november 2021 af sara260303

hvordan løser jeg opgave 2 i min aflevering? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2021 af Anders521

#0 Vedhæft et billede af (hele) opgaven.


Svar #2
12. november 2021 af sara260303

her er opgaven 


Svar #3
12. november 2021 af sara260303

første del af opgave 2 


Svar #4
12. november 2021 af sara260303

hele opgave er også vedhæftet i et word dokument 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2021 af Quarr

b)

Svarer til x-koordinaten til toppunktet T

Differentier P

Tangenten/vendetangenten, der tangerer parablens toppunkt har en hældning på 0.

Derfor ved du at du kan finde x-værdien i det toppunkt ved at sætte P'(x) = 0

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. november 2021 af Anders521

Ad a) Her skal man trække omkostningsfunktionen C fra omsætningsfunktionen R. Således fås forskriften for overskudsfunktionen P. Herefter skal funktionsværdien P(12) bestemmes.


Svar #7
12. november 2021 af sara260303

hvad med opgave c og d? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. november 2021 af Anders521

Ad c) Differentiér P, og løs ligningen P '(x) = 0 mht. x. Når x er bestemt, indsættes dette i P


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2021 af Anders521

Ad d) Løs ligningen P(x) = R(x) mht. x. Ud fra figuren, skulle man gerne få to x-værdier x1 ≈ 5 og x2 ≈15.


Svar #10
12. november 2021 af sara260303

hvordan differentier jeg P


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2021 af Anders521

#10 P er blot et gradspolynomium, så der differentieres led for led.

Eksempel: med p(x) = x3 + x2 +5 er                                                                                                                                                                                   p '(x) = ( x3 + x2 +5 )'                                                                                                                                                      = ( x)' + ( x)' + ( 5 )'                                                                                                                                            = 3x2 + 2x 


Svar #12
12. november 2021 af sara260303

hvordan gør jeg det i maple? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2021 af Anders521

#12 Brug diff-kommandoen i Maple. Definér funktionen først eller skriv udtrykket direkte ind. Dette vil være 1. argumentet. Efterfølgende skrives 2. argumentet x, hvilket er variablen funktionen skal differentieres mht.

Eksempel: diff( sin(x), x) → cos(x)


Svar #14
12. november 2021 af sara260303

har gjort sådan her? og hvad skal jeg så gøre?


Svar #15
12. november 2021 af sara260303

skal jeg så skrive diff(sin(x) cos(x)


Brugbart svar (1)

Svar #16
12. november 2021 af Anders521

#14 Forskriften for P (har ikke tjekket om det er korrekt) er blot indtastet i Maple. Hvis P skal defineres, skrives                                                                     P :=                                                                                   Eksempel: f:=→ x2+1

Dernæst skrives                                                                                                                                                                                                                     diff( P(x), x )


Svar #17
12. november 2021 af sara260303

forstår ikke rigtigt hvad du mener? 


Brugbart svar (1)

Svar #18
12. november 2021 af Anders521

#17 Se vedhæftet fil.


Svar #19
12. november 2021 af sara260303

Nu forstår jeg, også har jeg diffineret P


Svar #20
12. november 2021 af sara260303

skal jeg så sætte 2 ind på x plads også løse ligningen? 

p(x) = -0.04*x^3 + 0.2*x^2 + 10*x - 50

så ligningen hedder p(2) = -0.04*x^3 + 0.2*x^2 + 10*x - 50


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.