Matematik

Deler diagonalen en vinkel i to lige store vinkler? (geometri)

14. november 2021 af gariban - Niveau: C-niveau

Hej,

Har et spg vedrørende vedhæftede opg.

Jeg har beregnet Opg1) og har fået svaret til 33 grader.

For at udregnre Opg2) har jeg først prøvet at opstille 2 ligninger med 2 ubekendte for at fnde vinkel C og D2. (Her er D = D1 = D2 og B = B1 + B2)

Der må gælde, at:

A + (B1 + B2) + C + (D1 + D2) = 360 og B2 + D2 + C = 180

<=>

33 + (96 + 64) + C + (51 + D2) = 360 og 64 + D2 + C = 180.

Her får jeg D2 = 0.0086 og X = 115,991, så tænker ikke det er resultatet.

Så tænkte jeg om D1 = D2? Om Diagonalen splitter Vinkel D i to lige store dele? For så tænker jeg godt jeg kan udregne resten af opgaven.

Vedhæftet fil: studieportalen.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2021 af jantand

De 33 grader er ca. rigtige. Sinnusrelationerne kan anvendes.

BC  kan udregnes vha cosinusrelationerne.

Vinklen C kan beregnes vha Cosinusrelationerne


Svar #2
14. november 2021 af gariban

Det virker ikke med Cosinus Relationerne, da jeg ikke kender en vinkel, hvor jeg også kender linjen der står overfor den.

F.eks.:

- Jeg kender jeg B men jeg kender ikke CD. 

- Jeg klender BC men kender ikke D

- Jeg kender BD men kender ikke C.

Har brug for mindst en oplysning mere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2021 af mathon

           


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} \left | CD \right |=\sqrt{92^2+61^2-2\cdot 92\cdot 61\cdot \cos(64\degree)}=\sqrt{7264.72} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2021 af mathon

            \small \begin{array}{llllll} \cos(C)=\frac{92^2+7264.72-61^2}{2\cdot 92\cdot \sqrt{7264.72}}=0.765655\\\\ C=\cos^{-1}\left (0.765655 \right )=40.03\degree \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. november 2021 af jantand

Du har alle de oplysninger du behøver.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2021 af mathon

            \small \angle ADB=180\degree-\left ( 96\degree+33.4705\degree \right )=50.5295\degree


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. november 2021 af ringstedLC

#2

Det virker ikke med Cosinus Relationerne, da jeg ikke kender en vinkel, hvor jeg også kender linjen der står overfor den.

Den modstående side er kun nødvendig ved sinusrel.:

Kilde : https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/trigonometri/cosinusrelationerne

... og når ingen vinkler kendes.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& Areal_{ABCD}=&Areal_{ABD}+Areal_{BCD}=\frac{1}{2}\cdot 61\cdot 110\cdot \sin(50.5295\degree)+\frac{1}{2}\cdot 61\cdot 92\cdot \sin(64\degree)=\\\\&&& \frac{1}{2}\cdot 61\cdot\left ( 110\cdot \sin(50.5295\degree)+92\cdot\sin(64\degree) \right ) \end{array}


Svar #10
14. november 2021 af gariban

Mange tak allesammen.


Skriv et svar til: Deler diagonalen en vinkel i to lige store vinkler? (geometri)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.