Kemi

Beregningsskemaer til hjælp med udregningerne.

14. november 2021 af Jordbær60 - Niveau: C-niveau

Hej,

Kan i hjælpe mig med opgaver

Beregningsskemaer til hjælp med udregningerne.

2NaHCO3 -> Na2O + H2O + 2CO2

Kendte stoff  NaHCO3= 0,249 g natron, som vi har brugt til undersøgelse, altså opvarmningen.

Masse= 0,249 g  ( elles  0,249*2 ?)

Molarmasse  2NaHCO3 = 168,006 g/mol

Stofmængde  2NaHCO3 =?

Jeg skal finde n. Jeg vil godt   m*M = n. Men  der står 2NaHCO3, Skal jeg gange med 2 den kente stoffet?

Jeg skal også have

(Na2O) m= ?

            M = 61,977  g/mol

            n=?

 Håber jeg nogne kan hjælpe mig -:)

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2021 af janhaa

M = m/n

n = m/M = ( 0,249/168,01) mol= 0,00148 mol NaHCO3


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2021 af janhaa

Na2O har n = 0,00148/2 mol= 0,000781 mol

der

m = M*n = 62*n gram = 0,046 gram   Na2O


Svar #3
16. november 2021 af Jordbær60

1000 tak


Skriv et svar til: Beregningsskemaer til hjælp med udregningerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.