Matematik

Funktioner, afledte funktioner

15. november 2021 af detstramt - Niveau: B-niveau

davs, nogen der kan hjælpe?:) er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& f{\, }'(x)=15x^2+\frac{1}{x^2}\\\\&& f{\, }'(2)=15\cdot 2^2+\frac{1}{2^2}=\frac{241}{4}&=&60.25\\\\\\ \textbf{b)}\\&& g{\, }'(x)=2x+7\\\\&& g{\, }'(1)=2\cdot 1+7&=&9\\\\\\ \textbf{c)}\\&& h{\, }'(x)=2e^x-1\\\\&\textup{tangenth\ae ldning:}& h{\, }'(0)=2\cdot e^0-1=2\cdot 1-1&=&1 \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner, afledte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.