Matematik

eksponentiel funktion hjælp

21. november 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, er der nogle der kan hjælpe mig med opgave a og b? 

Se vedhæftet og tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: opgave 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2021 af janhaa

a)

f = g


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2021 af janhaa

b)

f ' (50) = g '(50)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2021 af mathon

a)

        f(50) = g(50)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2021 af mathon

b)
      
-0.016 · 50 = 0.016·50 -1.6


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2021 af ringstedLC

#0:

Eksp.-funktion:= b ax

Pot.-funktion:= b xa


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2021 af ringstedLC


Svar #7
02. december 2021 af Sofia0294

Jeg forstår ikke den med tangensligngen altså b?


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. december 2021 af mathon

#7

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Tangenth\ae ldning for:}\\&f(x)&er&f{\, }'(x)=-0.008\cdot 2\cdot x^{2-1}\qquad \qquad \qquad \; \, =-0.016\cdot x\\\\& g(x)&er&g{\, }'(x)=0.008\cdot 2\cdot x^{2-1}-1.6\cdot 1\cdot x^{1-1}=0.016x-1.6\\\\\\ &&&f{\, }'(50) =-0.016\cdot 50\qquad \, =-0.8\\\\&&& g{\, }'(50)=0.016\cdot 50-1.6=-0.8 \end{array}


Svar #9
02. december 2021 af Sofia0294

tak for hjælpen


Svar #10
02. december 2021 af Sofia0294

Hvilken formel har du brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. december 2021 af mathon

#10        
               \small \left (k\cdot x^{\, n} \right ){}'=k\cdot \left (x^{\, n} \right ){}'=k\cdot n\cdot x^{\, n-1}


Skriv et svar til: eksponentiel funktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.