Fysik

Temperatur resistens i kredsløb

22. november 2021 af SeniorMuhkkel - Niveau: B-niveau

Hej, er stort set færdig med en aflevering men jeg ved ikke hvordan de kommer from til at den tempertur ud fra det information der er givet. 
c) Den temperaturfølsomme resistor lægges ind i en fryser. Efter et stykke tid laves målinger på resistoren. Forklar, hvordan disse målinger benyttes til at komme frem til en fryser temperatur på -17,9 grader celsius.

Vedhæftet fil: fafafafafafa.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2021 af peter lind

Du kan forlænge kurven bagud  og kan så aflæse temperaturen for den målte temperatur.

Alternativt og mere præcist kan du lave en lineær regressiosanalyse og demed få en sammenhæng mellem temperatur og modstand.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2021 af ringstedLC

Tabellens model:

\begin{align*} R(T) &= 0.403\,T+101 \\\\ R(T_\textup{fryser})=\frac{0.347\,\textup{V}}{3.7\,\textup{mA}} &= 0.403T+101 \\ T &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Temperatur resistens i kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.