Matematik

Bestem en stamfunktion

11. december 2021 af Marthan91 - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke den her

9x2 -4x+2

facit er 

3x3-2x2+2x

Er der en der kan forklare mig hvad der sker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2021 af peter lind

Brug at ∫xndx = n*xn+1

Den formel står i din formelsamling


Svar #2
11. december 2021 af Marthan91

#1

Brug at ∫xndx = n*xn+1

Den formel står i din formelsamling

Det muligt, men det ændre ikke på jeg ikke forstår det..

Som jeg læser det skal jeg altså sige 3*x3+1 - 2*x2+1 + x2

Hvordan kan det så nogensinde give facit?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2021 af peter lind

du har potensen 1 større end formlen angiver.

Hvis du ikke har formelsamlingen må du hurtigst mulig skaffe den. Du kan hente den på uvm.dk


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \int c \cdot x^n\,\mathrm{d}x=\tfrac{c}{n+1}\cdot x^{\, n+1}\; (+k)\\\\\\ \int \left ( 9x^2-4x+2 \right )\mathrm{d}x=\frac{9}{3}x^3-\frac{4}{2}x^2+2x+k=3x^3-2x^2+2x+k \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2021 af ChristofferTJ

Hvis du differencierer den nederste funktion så får du den første.

Den første formel givet er forkert, det er som mathon skriver, ∫xndx = 1/(n+1)*xn+1

I dit eksempel så for man 9* 1/(2+1)* x2+1 - 4 * 1/(1+1)*x1+1 + 2 * 1/(0+1)*x0+1, hvis man ganger ud og samler så får man facit: (9/3)x3 - (4/2)x2 + 2x = 3x3 - 2x2 + 2x.


Svar #6
12. december 2021 af Marthan91

jeg forstår det stadig ikke..

Det ser flot ud som mathon skriver og jeg betvivler slet ikke det er rigtigt, men jeg kan ikke se det.

jeg forstår han dividerer c=9 med potensen efter han har lagt 1 til som formelen siger vi skal, hvorfor vi skal det ved jeg ikke, men jeg kan godt se at det er opskriften, men så taber jeg lidt hvad der sker med 4x?


Svar #7
12. december 2021 af Marthan91

Det selvfølgelig fordi jeg sidder og kigger på den forkerte tabel i min formelsamling, jeg er helt med nu, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem en stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.