Kemi

Opgave med termodynamik, bestemmelse af delta(H)

13. december 2021 af niels24 - Niveau: A-niveau

Hej, 

jeg sidder fast med følgende opgave, jeg skal vel benytte van't hoffs ligning, eller kan jeg godt bare aflæse delta H og S direkte fra forskriften

Vedhæftet fil: d.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2021 af janhaa

Slope/stig tall er \Delta H/R


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2021 af janhaa

Interception by y-axis;

\Delta S/R


Svar #3
13. december 2021 af niels24

I forhold til enheden for hældningen er den så 1/T eller (1/T)^-1


Svar #4
13. december 2021 af niels24

#1

Slope/stig tall er \Delta H/R

Hvilke tal skal jeg sætte ind ift. enheder


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2021 af janhaa

#3

I forhold til enheden for hældningen er den så 1/T eller (1/T)^-1

1/T er "x-aksen"

og ln(K) er y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2021 af janhaa

Sett 

\Delta H/R= slope\\


Svar #7
13. december 2021 af niels24

Kan dette passe for H:

-6050,1*8,31=-50276


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2021 af janhaa

#7

Kan dette passe for H:

-6050,1*8,31=-50276

Yes, exothermic reaction... could be...


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2021 af janhaa

Slope > 0 => exothermic reaction

slope < 0 => endotermisk R.


Svar #10
13. december 2021 af niels24

Perfect, but what is the unit for "-6050,1"


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. december 2021 af janhaa

#10

Perfect, but what is the unit for "-6050,1"

Probably

J/mol (kJ/mol)


Skriv et svar til: Opgave med termodynamik, bestemmelse af delta(H)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.