Fysik

Gepard der skal indhente en antilope (Bevægelse)

13. december 2021 af SeniorMuhkkel - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder en smule fast med de her tre opgaver. Ved ikke helt hvilken formel jeg skal bruge. 


En gepard kan løbe med en hastighed på 28 m/s. En antilope med en hastighed på 24 m/s.

A: Hvor lang tid er geparden om at indhente en antilope, hvis antilopen har et forspring på 50 m?

B: Hvor langt når geparden at løbe i dette tidsrum?

Geparden er ikke nogen langdistanceløber og efter 20 s må den stoppe, for ikke at blive overophedet. Antilopen kan derimod holde den hastighed i betydeligt længere tid.

C: Hvilket forspring må antilopen maksimalt have, for at geparden kan nå at indhente den inden den må holde en pause?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2021 af peter lind

Gepardens starter med s= 0 til tiden 0 så dens sted til tiden t kan skrives som s1= 28t

Antilopens kan tilsvarende beskrives som s2 = 50 + 24t

A: Løs ligningen s1 = s2

B: Sæt den fiundet værdi for t ein i s1

C:beregn hvor langt den løber på de 20s. Derefter beregner du den tid som som antilopen skal løbe for at få samme afstand


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

A: Find ud af hvor hurtigt afstanden mellem geparten og antilopen bliver mindre. Divider  det op i den oprindelige afstand, så har du tiden, det tager.

B: Gang den fundne tid med hastigheden.

C: Gang tiden med hastighedsforskellen.


Svar #3
13. december 2021 af SeniorMuhkkel

Så det tager Geparden 12.5 sekunder at indhente Antilopen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det er korrekt.


Skriv et svar til: Gepard der skal indhente en antilope (Bevægelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.