Matematik

Hvor langt væk kan man se fra øverste etage i bygningen?

15. december 2021 af Yusiyu - Niveau: C-niveau

Hej, alle. Jeg har brug for hjælp til en opgave, som jeg har brugt lidt kræfter på, men uden resultat.

En bygning er 320 meter, mens grunden, som bygningen bygges på, ligger 53 meter over vandets overflade. Pga. jordens krumning, kan man kun se en vis længde.

Hvis man står på øverste etage, hvor langt kan man så se (klart vejr)?

Jeg sætter pris på enhver form for hjælp, tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2021 af janhaa

Pytagoras :

assume

R(earth)=~ 6378 km

h = 373 m

d: distance to see:

d^2+R^2=(6378+0,373)^2\\ d= ~ 69\,(km)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2021 af Soeffi

#0. Du skal formodentlig bruge formlen d = 3,57·√h, hvis du har hørt om den?! (Se evt. https://vejr.tv2.dk/2018-04-22-saa-langt-kan-du-se-i-klart-vejr).


Svar #3
15. december 2021 af Yusiyu

#2
#0. Du skal formodentlig bruge formlen d = 3,57·vh, hvis du har hørt om den?!
Den kendte jeg ikke i forvejen. Jeg får 69 km. Tak skal du have!

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2021 af janhaa

#2

#0. Du skal formodentlig bruge formlen d = 3,57·√h, hvis du har hørt om den?!

Kommer den dalende fra oven?

:=)

blir samme svar som #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2021 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: Hvor langt væk kan man se fra øverste etage i bygningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.