Kemi

masse

09. januar 2022 af mads2333 - Niveau: B-niveau
Anvend vejeresultaterne til at beregne gassens masse, og beregn derefter gassens molare masse

Vedhæftet fil: IMG_20220109_121827.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2022 af Heptan

Benyt formlen:

M = m/n

hvor M er molarmasse, m er masse og n er stofmængde.


Svar #2
09. januar 2022 af mads2333

skal jeg så sige....

m/n  for at finde Molarmassen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2022 af mathon

     Ja.


Svar #4
09. januar 2022 af mads2333

men så får jeg et resultat på 0,0002872 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2022 af Heptan

Ja det lyder forkert. Måske har I regnet gassens stofmængde forkert.


Svar #6
09. januar 2022 af mads2333

ok, tjekker lige

men hvordan finder jeg så gassens masse, altså mellemregningen, da jeg har svaret men ikke mellemregning fordi en gruppemedlem lavede den, men jeg så ikke kan få fat på personen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2022 af Heptan

#6 Gassens masse: 11,24 g - 10,56 g = 0,68 g


Svar #8
09. januar 2022 af mads2333

Tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2022 af Heptan

Gassens stofmængde:

Brug idealgasligningen.

pV = nRT

1,0307 bar * 0,232 L = n * 0,083145 * L*bar* 1/K * 1/mol * 293,45 K

løs for n.

n = 0,00980 mol


Svar #10
09. januar 2022 af mads2333

0,00980 er det resultatet af stofmængde?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2022 af Heptan

Ja


Svar #12
09. januar 2022 af mads2333

0,68 * 0,00980

= 69,4 som er gassens molaremasse??


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2022 af Heptan

Hva?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. januar 2022 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} \textup{Gassens molarmasse}&\frac{0.68\;g}{0.00980\;mol}=69.4\;\frac{g}{mol} \end{array}


Skriv et svar til: masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.