Matematik

Ude at ro

19. januar 2022 af Dulle78 - Niveau: 9. klasse

Er der nogen der vil hjælp fatter ik opgaven 

Sille og Anna er ude at ro. Først roede de vinkelret ud fra kysten ved et fyrtårn. Nu overvejer de at ro hen til et ishus. De to tegninger viser begge fyrtårnet, ishuset og Sille og Annas position.
IshusFyrtårn0,8 kmvSille og Annas positionSkitse
Tegning: Hans Ole Herbst


Sille og Anna har roet 0,8 km. De ved, at hvis vinkel v på tegningen er 45°, så er afstanden fra deres position til ishuset ca. 1,4 gange så stor som afstanden fra deres position til fyrtårnet. 

2.1
Cirka hvor stor er afstanden fra deres position til ishuset, hvis vinkel v er 45°? 


Sille beregner tan(60°) til 1,73. Hun påstår, at hvis vinkel v er 60°, så er afstanden fra deres position til ishuset
ca. 1,73 gange så stor som afstanden fra deres position til fyrtårnet. 

2.2
Forklar, hvorfor Sille ikke har ret i sin påstand, selv om det er rigtigt, at tan(60°) ≈ 1,73. 


Sille bruger en app på sin telefon til at måle vinkel v. Hun måler den til 53°, men Anna siger, at måleusikkerheden er ±5°. 

2.3
Hvor stor kan afstanden højst være mellem deres position og ishuset, hvis Anna har ret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2022 af Moderatoren

Ja, men du skal beskrive, hvad du ikke fatter.


Svar #2
19. januar 2022 af Dulle78

Dexter svært og forklare


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2022 af Moderatoren

Du bliver nødt til at prøve at forklare det. Ellers kan man jo ikke hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2022 af Quarr

Du skal bruge trigonometri. Hvor er tegningerne?

- - -

Ja

 


Svar #5
19. januar 2022 af Dulle78


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. januar 2022 af Quarr

2.1)

cos(45º)=0,8/x

x=0,8/cos(45º)= ?

De andre spørgsmål kan du godt nu.

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Ude at ro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.