Matematik

annuitetsopsparing = halvdelen er renter

19. januar 2022 af sol111 - Niveau: C-niveau

Hejsa, er der nogle der ved hvilken formel jeg skal bruge til denne opgave?

Du begynder en annuitetsopsparing, hvor du hver måned indsætter et fast beløb b på en konto, hvor der tilskrives en månedlig rente på 1,57%
Hvor lang tid går der, fra du begynder opsparingen, til at minimum halvdelen af din saldo består af renter fra banken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2022 af mathon

                     \small \small \small \begin{array}{llllll} \underset{\textup{renter}}{\underbrace{y\cdot \frac{\left ( 1+r \right )^n-1}{r}-n\cdot y}}=\frac{1}{2}\cdot \underset{\textup{v\ae rdi efter n indbetalinger}}{\underbrace{y\cdot \frac{\left ( 1+r \right )^n-1}{r}}}\\\\ \frac{1}{2}\cdot y\cdot \frac{\left ( 1+r \right )^n-1}{r}=n\cdot y\\\\\\ \frac{1}{2}\cdot b\cdot \frac{1.0157^n-1}{0.0157}=n\cdot b\\\\ \frac{1.0157^n-1}{0.0157}=2n\\\\\\ \textup{solve}\left ( \frac{1.0157^n-1}{0.0157} -2n \; and\; n>0,n\right ) \end{array}


Skriv et svar til: annuitetsopsparing = halvdelen er renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.