Matematik

eksponentiel funktion

19. januar 2022 af karl1786 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp fucking hurtigt 

Vedhæftet fil: sort.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2022 af Jones2929

1: du ved, at mængden er halveret efter 3 døgn. Du ved også hvad mængden er til starttidspunktet. Du kan bruge det til at lave to punkter, og så finde fremskrivningsfaktoren vha. formel 109 i din formelsamling

2: brug a fra opg. 1 til at bestemme, hvor meget der udskilles i døgnet

3: bestem b vha. formel 110, og opstil udtrykket på formen f(x) = b*a^x. Brug f(7) til at finde mængden efter en uge


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textup{1.}\\& \textup{Fremskrivningsfaktor:}&a=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}}=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{3}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{2.}\\& \textup{Udskillelse pr. d\o gn:}&\\&&& 25\;mg\cdot \left ( 1-\left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{3}} \right )\\\\& \textup{Udskillelse pr. d\o gn:}\\& \textup{i pct.}\\&&& p=\frac{25\;mg\cdot \left ( 1-\left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{3}} \right )}{25\;mg}\cdot 100\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{3.}\\& \textup{Rest THC efter }\mathrm{\acute{e}}\textup{n uge:}&\\&&& 25\;mg\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{7}{3}} \end{array}


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.