Matematik

HJÆLP MIG PLEASE FATTER HAT

21. januar 2022 af mehmehmehmeh - Niveau: B-niveau

Hej medmennesker, har brug for hjælp ift den her matematik opg.

Den lyder sådan her:

OPGAVE 3

For planeterne i Solsystemet kan en planets gennemsnitstemperatur som funktion af planetens afstand til Solen beskrives ved:  

f(x)= 5244 · x-0.55

Hvor f(x) angiver planetens gennemsnitstemperatur (målt i Kelvin), og x angiver planetens afstand til Solen (målt i mio. km.) Bestem f(150) og fortolk resultatet.

Når jeg indsætter det ind i vores regneprogram, bliver 5244 divideret med  x-0.55 - og derefter løses x som 0. Problemet er bare, MAN KAN JO IKK DIVIDERE MED 0. bare, en eller anden, hjælp mig. thank u very much :)))))

- en frusteret og temmelig forvirret elev.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllll} f(150)=5244\cdot 150^{-0,55}=333.28\\\\ \textup{Planeten med afstanden 150 mio. km fra Solen (Jorden) har en gennemsnits-}\\ \textup{temperatur p\aa \ 333 }\degree K=60\degree C \end{array}


Svar #2
21. januar 2022 af mehmehmehmeh

TUSIND TAK HOLY SHIT


Skriv et svar til: HJÆLP MIG PLEASE FATTER HAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.