Matematik

akut kritalsk spørgsmål

23. januar 2022 af hvadgg - Niveau: A-niveau

hej har brug for hjælp til anden del af spørgsmålet det forstår jeg nemlig ikke

har fundet tallene a og b. spørgsmålet er vedhæftet som billede. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2022 af mathon

             \small \begin{array}{lllllll} \textup{For en potens-}\\ \textup{funktion g\ae lder:}\\&& 1+r_y=\left (1+r_x \right )^a \end{array}


Svar #3
23. januar 2022 af hvadgg

#2

             \small \begin{array}{lllllll} \textup{For en potens-}\\ \textup{funktion g\ae lder:}\\&& 1+r_y=\left (1+r_x \right )^a \end{array}

hvordan finder jeg r og a?

er a så 2.5, fordi arealet er 2.5 gange større?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2022 af mathon

Du har jo beregnet a og b.


Svar #5
23. januar 2022 af hvadgg

#4

Du har jo beregnet a og b.

nårh ja. hvordan beregner jeg så r?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \small \textup{Eller med fordel noteret:}\\& \large \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a=\left (\frac{2.5\cdot x_1}{x_1} \right )^a=2.5^a \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du har N(15) = 68 og N(174)=149.

Skriv det på formen y=bxa. Divider den anden ligning med den første. Så har du en ligning, der ikke indeholder b. Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet. Så har du noget af formen v = a* log(u)

Heraf kan du finde a. Det indsætter du i én afligningerne og isolerer b.

#2  Hvorfor indfører du noget med r?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2022 af ringstedLC

#3
er a så 2.5, fordi arealet er 2.5 gange større?

Nej. De "2.5" handler om spørgsmål 2.

NB. Din profil trænger voldsomt til en opdatering.


Skriv et svar til: akut kritalsk spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.