Kemi

Er adskillelsen mellem vand og ethanol fuldstændig?

26. januar kl. 20:25 af josefinejensen121 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er i gang med en opgave hvor jeg er gået i stå ved et spørgsmål, 

spørgsmål: Er adskillelsen mellem vand og ethanol fuldstændig? (Kan bedømmes ud fra volumen af de to faser efter første tilsætning af salt, og efter ekstra tilsætning af salt.) Eller hvad sker der med de to faser ved yderligere tilsætning af salt og hvorfor?    

vi har lavet et forsøg hvor en 1:1 blanding af vand og ethanol tilsættes bromthymolblåt og kaliumkarbonat, fremkommer der to faser.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar kl. 22:49 af Soeffi

#0. Adskillelsen er aldrig fuldstændig. Der vil være ethanol i vandfasen og omvendt også, selv om de to faser er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar kl. 11:53 af AngelOneOne

Hej,

Som #1 skriver, så er adskillelsen aldrig fuldstændig. I det meste kemi, er der aldrig noget der er fuldstændigt, hverken i adskillelse af faser (der vil altid være rester af de forskellige faser i hinanden), eller kemiske reaktioner (reaktioner løber sjældent eller aldrig helt igennem - Der vil altid være rester af reaktanter tilbage der ikke reagerer). I f.eks. mange kemiske reaktioner man laver beregninger med, antages det at reaktionen løber helt til ende, men i praksis sker det aldrig. Derfor står der også i mange opgaver, at man skal antage at reaktionen forløber fuldt ud (= ingen reaktanter, kun produkter). Man kan øge mængden af produkter der dannes og dermed hvor langt reaktionen forløber, ved f.eks. at tilsætte den ene reaktant i overskud. Dermed er der større chance for, at reaktanterne 'møder' hinanden og er i stand til at reagere.

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar kl. 13:53 af Soeffi

#0. Se evt. en af videoerne på følgende liste: https://www.youtube.com/results?search_query=salting+out+experiments.


Skriv et svar til: Er adskillelsen mellem vand og ethanol fuldstændig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.