Kemi

Mig og min kammerat har virkelig brug for jeres hjælp til en opgave med patrial tryk?

02. februar 2022 af magnusBejle - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave: 

I en beholder på 120 L findes 5,0 mol H2(g) og 10,2 mol I2 (g) og intet andet. Temperaturen er på 20 grader celcius. 

a) Beregn de to gassers partialtryk 

- Her har jeg fået det til:

P(H2) = 1,0145 bar

P(I2) = 2,0696 bar

Beholderen opvarmes til 560 grader celcius, hvorved følgende ligvægt indstiller sig:

H2(g) + I2(g) <--> 2HI(g)

Ved ligevægt bestemmes stofmængden af HI i beholderen til 9,2 mol. 

b) beregn stofmægnderne af n(h2) og n(i2) ved ligevægt:

Vi forstår ikke hvordan vi finder stofmængderne af H2 og I2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\& \textbf{Ved 560 C}\degree\textbf{:}\\\\&& \begin{array}{|l|c|}\hline \textbf{stof}&\textbf{antal mol}\\\hline H_2&5.0-\frac{9.2}{2}\\ \hline I_{\, 2}&10.2-\frac{9.2}{2}\\ \hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Mig og min kammerat har virkelig brug for jeres hjælp til en opgave med patrial tryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.