Matematik

funktioner

05. februar 2022 af Cassidyy - Niveau: C-niveau

Prisen for en bestemt vare antages at vokse med 4,5% per år. Det oplyses, at prisen for varen er 213 kr. i 2015.

Indfør passende variable og opstil en model, der beskriver udviklingen i prisen for varen efter år 2015.

Kan nogen hjælpe med denne? Ved ikke hvilken type funktion, der er tale om, men jeg regner, at vi skal have et skæringspunkt på 213 samt noget med 0,045.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2022 af mathon

Opret en eksponentiel funktion ud fra dine oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2022 af Sveppalyf (Slettet)

f(x) = 213 * 1,045x

x: Antal år efter 2015

f(x): Varens pris

Altså prisen er 213 i år 2015, og så stiger prisen med 4,5% (dvs. ganget med 1,045) hvert år (dvs. hver gang x vokser med 1).


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2022 af mathon

                        \small \begin{array}{llllll} && f(x)=213\cdot \left ( 1+0.045\right )^x=213\cdot 1.045^x \end{array}

hvor f(x) er prisen x år efter 2015.


Svar #4
05. februar 2022 af Cassidyy

Tusind tak!


Svar #5
05. februar 2022 af Cassidyy

En lineær sammenhæng er givet ved ligningen

y = 3x + 4

Bestem hvor meget y vokser med, når x vokser med 5

Hvordan løses denne opgave matematisk?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2022 af SuneChr

f (x + 5) = 3(x + 5) + 4 = (3x + 4) + 15 = f (x) + 15
y vokser med 15, når x vokser med 5.


Svar #7
05. februar 2022 af Cassidyy

Jo det stemmer overens, men ikke hvis x yderligere stiger med 5.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2022 af SuneChr

f (x + 10) = 3(x + 10) + 4 = (3x + 4) + 30 = f (x) + 30


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.