Matematik

Eksponentiel funktion

06. februar 2022 af Moehy - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2022 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \frac{y}{300\,841}=1.147^x\\&\Downarrow\\&& \ln\left ( \frac{y}{300\,841} \right )=\ln(1.147)\cdot x\\&\Downarrow\\&& x=\frac{\ln\left ( \frac{y}{300\,841} \right )}{\ln(1.147)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2022 af AMelev

a) Tallet b = 300 841 er startværdien og angiver således, at der i december 2007 iflg. modellen var 300 841 danske FB-brugere.
Fremskrivningsfaktoren a = 1,147, så r = a -1 = 0,147 = 14,7%, så ifølge modellen er antallet af danske brugere er i gennemsnit steget med 14,7% om måneden i den pågældende periode.

c) Beregn f(22) og sammenlign med det reelle antal.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.