Kemi

Opgave om salbutamol

08. februar 2022 af højhus5 - Niveau: B-niveau

Hej håber der er nogle der har lyst til at hjælpe mig med min aflevering. Jeg må sige er er lidt fortabt, hvordan jeg lige skal gribe det an. Så jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig igang.

Tak på forhånd.

Salbutamol findes i to stereoisomere former. Den ene af formerne er 68 gange mere medicinsk aktiv end den anden.

a) Gør rede for at salbutamol findes i to stereoisomere former

I forbindelse med idærtsudøvelse er den højst tilladte koncentration af salbutamol i urin 1000 ng/mL, med mindre der kan bevises, at idrætsudøveren anvender salbutamol  som medicin mod astma.

b) Beregn den højst tilladte stofmængdekoncentration af salbutamol i urin

c) Angiv reaktionstype for reaktionerne I og III

d) Anfør reaktionsskemaet for reaktion IV.

e) Vurder salbutamols opløselighed i vand ud fra stoffets struktur. Gør rede for, om opløseligheden af salbutamol, hvis pH sænkes.

Vedhæftet fil: sal.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2022 af Heptan

a) Find det chirale center.

b) Omregn 1000 ng/mL til mol/L ved brug af diverse formler:

n = m/M

C = m/V

c = n/V

1 L = 1000 mL

1 ng = 0,000000001 g

c) I) Esterdannelse/kondensation. III) Substitution

d) Reaktanterne er angivet. Et produkt er angivet, det andet produkt er HBr.

e) Find hydrogen-acceptorer og hydrogen-donorer, samt syre/baser. Ellers er en tommelfingerregel, at et stof er vandopløseligt hvis der er 1 O/N per 4 C.


Skriv et svar til: Opgave om salbutamol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.