Matematik

Funktion

11. februar 2022 af johansen2094 - Niveau: C-niveau
Jeg ved jeg skal bruge geogebra men hvordan skal man lige starte og slut? Og hvordan gør man med den formel der står? Jeg er virkelig lost?

- Fil vedhæftet

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2022 af Jones2929

a) du angiver funktionen i dit program, og indsætter 8 på x's plads. Tallet, som kommer ud, er brudstyrken i kg. 

b) at finde denne brudstyrke kan findes ved at løse 2300 <= 16.3 * x ^1.96 for x, hvor x angiver tykkelsen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2022 af mathon


Svar #3
11. februar 2022 af johansen2094

Hvordan opløfter jeg inde på geogebra med den formel ? en der ved det ? når jeg skal skrive 16,3*81,96? hvordan skriver jeg det ind i geogebra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2022 af PeterValberg

Du laver potensopløftningen med ^
Vær opmærksom på, at GeoGebra sikkert benytter . (punktum) som decimalseparator

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
11. februar 2022 af johansen2094

Jeg forstår så ikke b'ern... Skal jeg så tag de 2300 og skrive sådan her ? 16,3*23001,96? eller hvordan ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2022 af Quarr

Du skal løse en ulighed.

Se #1

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2022 af Jones2929

#5
 

Du skal løse uligheden: 16.3 * x^1.96 => x. Det giver en værdi af x, som angiver tykkelsen af rebet. 

Når du løser ligningen, får du løsningen 12.49 <= x, hvilket betyder, at rebet skal være 12.5 mm, hvis brudstyrken skal være 2300 kg. 
 


Svar #8
11. februar 2022 af johansen2094

Jeg har lavet et eller andet forkert for jeg får ikke 12,49 som i overhovedet slet ikke... jeg hader matematik fuldstændig. er vi enige om at a hedder f(x) = 16,3*81,96= 956,93 men har så rundet op så det hedder 960? eller hvad ? jeg står snart helt af... 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. februar 2022 af Quarr

#8

Jeg har lavet et eller andet forkert for jeg får ikke 12,49 som i overhovedet slet ikke... jeg hader matematik fuldstændig. er vi enige om at a hedder f(x) = 16,3*81,96= 956,93 men har så rundet op så det hedder 960? eller hvad ? jeg står snart helt af... 

Jeg ved ikke om du behøver at runde op. Ellers er det rigtigt!

Bemærk at da x=8

Derfor

f(8)=16,3·81,96=?

- - -

Ja

 


Svar #10
11. februar 2022 af johansen2094

nårh okay så langt så godt :) men hvordan er det så lige med b :) det er den jeg ikke forstår på nogle måde :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. februar 2022 af Quarr

x=Rebets tykkelse målt i mm

y=brudstyrken målt i kg

I b er brudstyrken, y=2300

Vi skal finde ud af hvor stort rebets tykkelse (x) skal være for at brudstyrken overstiger 2300 kg.

Ved at løse en ligning jeg opskriver lige om lidt finder vi ud af hvad tykkelsen på rebet i mm skal være når brudstyrken er 2300 kg.

Dvs:

2300=16,3·x1,96

Når du har løst ligningen så rund din x-værdi op. Så vil du opdage at y-værdien (brudstyrken) overstiger 2300 kg hvis du indsætter x-værdien du rundede op i forskriften.

- - -

Ja

 


Svar #12
11. februar 2022 af johansen2094

Jeg opgiver b jeg kan simpelthen ikke finde ud af den. Men tak fordi i prøvede :D 


Brugbart svar (1)

Svar #13
11. februar 2022 af Jones2929

#12

Jeg prøver lige, nu hvor du har givet op :). Ellers må man ikke give svaret, men jeg kan prøve.

Matematikguderne må nok hade mig, men jeg får det rigtige svar i hvert fald. Er ikke helt sikker på, om metode/udregning er rigtig. 

2300 = 16.3*x^1.96 -> 141.10 = x^1.96 -> (1.96) sqrt(141.10) = (x) -> 12.49 = x

Du dividerer pbs med 16.3, og så tager du kvadratroden på begge sider, hvilket isolerer x, som er 12.49 (altså 12.5)


Brugbart svar (1)

Svar #14
11. februar 2022 af StoreNord


Svar #15
11. februar 2022 af johansen2094

Og hvordan gør man med a i geogebra.. jeg har kun skrevet formlen. om hvordan den sku skrives nemlig, jeg kan ikke i geogebra. Jeg er eleding til geogebra med den her. men alle andre opg 1 og 3 kan jeg sagtens men den her no way. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. februar 2022 af StoreNord

Brudstyrke_8=16.3*8^1.96


Svar #17
11. februar 2022 af johansen2094

Det kan jeg ikke i geogebra ligesom du gjorde med b 


Svar #18
11. februar 2022 af johansen2094

Ligesom med b bare med a hvordan jeg forstår ikke hvordan du kan sæt formlen i geogebra jeg skriver formlen men der sker intet Men pyt skal aflevere kl 22:00 men mange tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. februar 2022 af StoreNord

Der sker kun noget i algebra-vinduet til venstre.
Der kommer en linje med: "Brudstyrke8=959.94"

Måske er den længere nede, så du skal scrolle.


Svar #20
11. februar 2022 af johansen2094

Nej intet overhovedet det noget lort må bare aflevere så. Har nemlgi snart ikke mere tid 


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.