Fysik

PET-scanning, beregnelse af Q

17. februar 2022 af KatieTøsen - Niveau: B-niveau

Jeg forstår på ingen måde min opgave b, jeg er kommet frem til formlen: E = mefter + mfør * c^2 = melektron + mpositron * (3*10^8)^2

Men udover det forstår jeg ikke hvordan jeg skal finde masserne og sætte det hele sammen.

Hvis nogen kunne hjælpe med at forklare ville det være mega lækkert!!! <3 <3

Vedhæftet fil: Fysik b).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2022 af peter lind

 Det er 2*0,511 MeV. Masserne kan du slå op i en tabel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&& E=&\Delta m\cdot c^2=\\\\&&& 2\cdot m_e\cdot c^2=\\\\&&& 2\cdot \left (9.10938\cdot 10^{-31}\;kg \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s} \right )^2&=&1.63742\cdot 10^{-13}\;J=\\\\&&&&&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; 1.022\;MeV \end{array}


Svar #4
18. februar 2022 af KatieTøsen

omg tusind tusind tak <3 i er totalt lifesavers \(^?^)/


Skriv et svar til: PET-scanning, beregnelse af Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.