Kemi

kemi matematik

23. februar 2022 af johansen2094 - Niveau: C-niveau

En der kan hjælp med opg 3 i kemi c ? er lidt på bar bund. Jeg er virkelig ikke god til det her just sayin.. og jeg bange for jeg blander hele lortet sammen med opg 1 og 2 tidligere... jeg kan ikke det her og forstår det ikke..  Det skal virkelig skæres ud. 
- fil ved fæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&& 1000\;ml\textup{ indeholder }2\textup{ mol}\\\\&& 250\;ml\textup{ indeholder }\frac{2}{4}\textup{ mol}=0.5\;mol\\\\&\textup{Der benyttes}&0.5\;mol\; NaBr \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&& M(NaBr)=&\left (22.990 +79.904 \right )\;\frac{g}{mol}=102.894\;\frac{g}{mol} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&& m\left(NaBr\,_{\textit{(s)}}\right)=&\left ( 0.5\; mol \right )\cdot \left (102.894\;\frac{g}{mol} \right )=51.447\;g \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opg. 3}\\&\textbf{a)}\\&&& 0.1\; M\; Ca\left ( NO_3 \right )_2\\\\&&\textup{aktuelle ionkoncentrationer:}\\&&&\left [ Ca^{2+} \right ]\, =0.1\; M\\&&& \left [ N{O_3}^- \right ]=2\cdot \left [ Ca^{2+} \right ]=0.2\; M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opg. 3}\\&\textbf{b)}\\&&& 0.5\; M\; Na_2SO_4 \\\\&&\textup{aktuelle ionkoncentrationer:}\\&&&\left [ {SO_4}^{2-} \right ]\, =0.5\; M\\&&& \left [ Na^+ \right ]=2\cdot \left [ {SO_4}^{2-} \right ]=1.0\; M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Opg. 3}\\&\textbf{c)}\\&&& 2\; M\; Mg\left (OH \right )_2\\\\&&\textup{aktuelle ionkoncentrationer:}\\&&&\left [ Mg^{2+} \right ]\, =2\; M\\&&& \left [ OH^- \right ]=2\cdot \left [ Mg^{2+} \right ]=4\; M \end{array}


Skriv et svar til: kemi matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.