Kemi

(i tvivl om mit svar) Anvend Hess’ lov til at bestemme ΔH^Ɵ(1)

23. februar 2022 af Omar95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i tvivl om jeg har løst denne her opgave rigtigt.

Anvend Hess' lov til at bestemme \Delta H^\Theta(1) for følgende reaktion:

C(s)+1/2O_2\rightarrow CO(g)

Når det vides at:

C(s)+O_2(g)\rightarrow CO_2(g) \space\ \Delta H^\Theta(2)=-393,5 \space\ kJ/mol

CO(g)+1/2O_2(g)\rightarrow CO_2 \space\ \Delta H^\Theta(3)=-283,0 \space\ kJ/mol

Jeg har løst opgaven på følgende måde:

Jeg har omskrevet reaktionsskema #2 og ændret fortegnet fra negativt til positivt da CO(g) står på reaktanternes side.

 CO_2(g)\rightarrow CO(g)+1/2O_2 \space\ \Delta H^\Theta(3)=283,0 \space\ kJ/mol

Dernæst har jeg sat reaktionsskemaerne sammen og fået \Delta H^\Theta(1)=-110,5 \space\ kJ/mol

C(s)+O_2(g)+CO_2(g)\rightarrow 2CO_2 =(-393,5 \space\ kJ/mol)+283 \space\ kJ/mol =-110,5 \space\ kJ/mol

Har jeg løst den rigtigt? Hvis ikke, hvor har jeg så lavet en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2022 af Heptan

Det er korrekt


Skriv et svar til: (i tvivl om mit svar) Anvend Hess’ lov til at bestemme ΔH^Ɵ(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.