Matematik

Statistik - træk præcis to røde kugler og højst to blå kugler

11. marts 2022 af Antonv6 - Niveau: 9. klasse

Hej, 

Vil det være muligt for nogen at hjælpe med 2 problemer i statistik? 

Det lyder således: 

I en pose er der 3 røde og 9 blå kugler. Man skal trække tre kugler fra posen med tilbagelægning. 

A) Hvad er sandsynligheden for at trække præcis to røde kugler? 

B) Hvad er sandsynligheden for at trække højst to blå kugler? 

Tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2022 af PeterValberg

a) Du skal have gang i en binomialfordeling

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. marts 2022 af Antonv6

#1

a) Du skal have gang i en binomialfordeling

Tak, vil det være muligt for dig at gå igennem metoden? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2022 af PeterValberg

Se video nr. 7, 8, 9 og 10 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2022 af Soeffi

#0.

A) Du bruger binomialfordelingen, da der er tale om udtrækning med tilbagelægning. 

     Sandsynligheden for at trække præcis r røde kugler er: P(r) = Kn,r·pr·(1-p)n-r

     p er sandsynligheden for at trække en rød kugle i en trækning af een kugle = 3/(3+9) = 3/12 = 1/4.

     n er antal forsøg er = 3

     r er antal succeer dvs. antal røde kugler i udtrækningen = 2.

     Dette giver: P(2) = K3,2·(1/4)2·(1-1/4)3-2 = 3·(1/4)2·(3/4) = 32/43 = 9/64.

B) Sandsynligheden er den samme som sandsynligheden for at trække 0 eller 1 rød kugle. 

     Man skal finde P(0) + P(1) = K3,0·(1/4)0·(1-1/4)3-0 + K3,1·(1/4)1·(1-1/4)3-1 = 

     (3/4)3 + 3·(1/4)·(3/4)2 = 2·(3/4)3 = 2·27/64 = 27/32.


Skriv et svar til: Statistik - træk præcis to røde kugler og højst to blå kugler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.