Fysik

Elektrons hastighed - Svar haster en smule.

21. marts 2022 af mikkel1232 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder faste med dette spørgsmål.

Tegningen ovenfor viser et øjebliksbillede af en elektron q, der accelereres af en elektronkanon ind i et magnetisk felt med en magnetisk fluxtæthed på 8,8 mT. Spændingen på elektronkanonen er 300 V.

Hvordan kan jeg ud fra dette bestemme hastigheden på elektronen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2022 af mathon

                \begin{array}{llllll} E_{kin}=\left |e \right |\cdot U=\frac{1}{2}\cdot m_e\cdot v^2\\\\ v=\sqrt{\frac{\left |e \right |\cdot U}{\frac{1}{2}\cdot m_e}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2022 af mathon

\begin{array}{lllll} \textup{eller}\\ \textup{hvis }\textbf{E}\textup{ og }\textbf{B}\textup{ er}\\ \textup{ortogonale:}\\&& v=\frac{E}{B} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2022 af mathon

med
              \small E=\frac{300\;\mathrm{V}}{0.003319\;\mathrm{m}}=90388.7\;\mathrm{\tfrac{V}{m}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2022 af mathon

  \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{korrektion:}\\&E=90400.1\;\mathrm{\frac{V}{m}} \\\\&E_{kin}=\left |e \right |\cdot U=\frac{1}{2}\cdot m_e\cdot v^2\\\\&v=\sqrt{\frac{\left |e \right |\cdot U}{\frac{1}{2}\cdot m_e}}=\sqrt{\frac{1.60218\cdot 10^{-19}\;\mathrm{Coulomb}\cdot (300\;\mathrm{V})}{\frac{1}{2}\cdot\left ( 9.10938\cdot 10^{-31}\;\mathrm{kg} \right )} }=1.03\cdot 10^{7}\;\mathrm{\frac{m}{s}} \\\\\\\\& v=\frac{E}{B}=\frac{90400.1\;\mathrm{\frac{V}{m}}}{8.8\cdot 10^{-3}\;\mathrm{\frac{V\cdot s}{m^2}}}=1.03\cdot 10^7\;\mathrm{\frac{m}{s}} \end{array}


Skriv et svar til: Elektrons hastighed - Svar haster en smule.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.