Matematik

integral regning, bestemte

24. marts 2022 af nann286a - Niveau: A-niveau

vi har brug for hjælp til at løse disse to bestemmte intergraler

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2022 af Christianfslag

Læs evt. her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2022 af janhaa

3a) tangent, yt;

yt -5 = -2(x - 3) 

 yt = -2x + 11


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2022 af janhaa

2) a)

I1 =~ 2,72


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2022 af janhaa

2 b) 

I2 =~ 781/5=~ 156,2


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2022 af SuneChr

Opgave 2 b)
Prøv, ud fra de regneregler for bestemmelse af integral, at finde integralet her, som er af typen
\int f^{\, '}\cdot (g\, \textup{o}f)              uden først at gange udtrykket ud !


Svar #7
24. marts 2022 af nann286a

Hvordan har du udregnet dette


Svar #8
24. marts 2022 af nann286a

#5

2 b) 

I2 =~ 781/5=~ 156,2

HVordan har du udregnet dette


Svar #9
24. marts 2022 af nann286a

#3

3a) tangent, yt;

yt -5 = -2(x - 3) 

 yt = -2x + 11

hvordan har du udregnet dette


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2022 af SuneChr

2 b)
Substituér
t = x3 + 3
dt = 3x2dx
∫ t4 dt = 1/5t51/5(x3 + 3)5


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. marts 2022 af mathon

\begin{array}{lllllllll} \textup{Opgave 2}\\&\textbf{a)}&\\&& \int_{1}^{2}\left ( x+\sqrt{x} \right )\mathrm{d}x=\left [ \frac{1}{2}x^2+\frac{2}{3}x\sqrt{x} \right ]_1^2= \frac{1}{2}\cdot 2^2+\frac{2}{3}\cdot 2\sqrt{2}-\left ( \frac{1}{2}\cdot 1^2+\frac{2}{3}\cdot 1\sqrt{1} \right )=\\\\&&\frac{5+8\sqrt{2}}{6} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. marts 2022 af mathon

\begin{array}{lllllllll} \textup{Opgave 2}\\&\textbf{b)}\\&&& \int_{0}^{1}3x^2\left ( x^3+3 \right )^4\mathrm{d}x= \int_{0}^{1}\left ( x^3+3 \right )^43x^2\mathrm{d}x\\\\&&\textup{her s\ae ttes}&u=x^3+3\\\\&&\textup{og dermed}&\mathrm{d}u=3x^2\mathrm{d}x\qquad \int_{0}^{1}...\mathrm{d}x\;\rightarrow\; \int_{3}^{4}...\mathrm{d}u \\\\&&\textup{hvoraf:}\\&&& \int_{0}^{1}\left ( x^3+3 \right )^43x^2\mathrm{d}x= \int_{3}^{4}u^4\,\mathrm{d}u=\left [ \frac{1}{5}x^5 \right ]_3^4=\frac{1}{5}\left ( 4^5-3^5 \right )=156.2\\\\&&& \end{array}


Skriv et svar til: integral regning, bestemte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.