Matematik

Kan en af jer lige hurtigt hjælpe :-)

01. april 2022 af mikibricky - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal beregne det første spørgsmål. Kan en af jer forklare hvad jeg skal gøre for at besvare spørgsmål a?

Brugte mobiltelefoner og computere indeholder ædle metaller som f.eks. guld, sølv og palladium. Virksomheden CIRCULAR har nu specialiseret sig i at genudvinde netop disse ædle metaller fra brugte mobiler og bundkort fra brugte computere.

Virksomheden har et ma°l om at kunne udvinde minimum 3 kg guld, 18 kg sølv og 0,8 kg palladium pr. uge. 1000 stk. brugte mobiler giver 90 g guld, 0,4 kg sølv og 20 g palladium.

1000 stk. bundkort fra brugte computere giver 120 g guld, 1,2 kg sølv og 40 g palladium.

Virksomheden har leverandører der kan levere brugte mobiltelefoner og bundkort fra brugte computere. Leverandørerne tager 20000 kr. for 1000 stk. brugte mobiltelefoner og 50000 kr. for 1000 stk. bundkort fra brugte computere.

a) Bestem det produktmiks af antal brugte mobiltelefoner og antal brugte bundkort virksomheden skal købe af leverandørerne, hvis virksomheden skal opfylde sine ma°l pr. uge billigst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2022 af Anders521

#0 ...Har du spurgt din vejleder?


Brugbart svar (7)

Svar #2
01. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

Opstil for hvert af metallerne en ulighed, hvor venstresiden er summen af metalmængden for mobiltelefoner og computere og højre side er den ønskede mængde af metallet, f.eks. for guld:

m*90g + c*120g ≥ 3kg,

hvor  m er antallet af tusinder mobiltelefoner og c er antallet af computere.

De tre uligheder er hver begrænset af en linie, der svarer til at ulighedstegnet erstattes af et lighedstegn. Find skæringspunkterne mellem dem. For hvert skæringspunkt undersøger du, om alle ulighederne er opfylddt for punktet. Hvis de er det, beregner du prisen i punktet. Det punkt, der giver den laveste pris, er svaret.


Svar #3
01. april 2022 af mikibricky

Tusind tak for hjælpen Eksperimentalfysikeren :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2022 af Benooo

Hvordan indskriver man det i et GeoGebra dokument - for at få de tre uligheder frem som grafer? Er ikke så god til matematik, så det ville hjælpe en del :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2022 af Anders521

#0 I version 5 af GeoGebra kan et system af uligheder løses grafisk ved at skrive hver ulighed i inputfeltet efterfulgt af tegnet ∧ eller &&. F.eks.                                                                                                                                                                                  x+2y ≥ 2 && x+2y ≥ 4


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2022 af Benooo

Jeg har fået ulighederne frem, men jeg kan ikke danne et skæringspunkt for at finde den billigste pris? Kan du fortælle, hvad jeg skal gøre her? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2022 af Anders521

#7 ...Hvad er ulighederne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2022 af Benooo

GULD: x * 90 + y * 120 ≥ 3000

SØLV: x * 400 + y * 1200 ≥ 18000

PALLADIUM: x * 20 + y * 40 ≥ 800


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. april 2022 af Anders521

#8 Se vedhæftede billede

Vedhæftet fil:LP.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2022 af Anders521

#8 Der er noget galt med dit system af uligheder. Ud fra dets polygonområde vil punktet (-10,40) være en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

Har du glemt to at lighederne? x≥0 og y≥0.


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2022 af Benooo

Jeg har prøvet mig frem, kan det passe, at det billigste produktmiks er 24 x 1000 Mobiltelefoner + 7 x 1000 bundkort? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. april 2022 af Anders521

#12 ...Jeg har ikke regnet det ud. Hvilken metode har du brugt, hjørneinspektion eller parallelforskydning af niveaulinjen?


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. april 2022 af Soeffi

#0. Jeg får følgende i Geogebra:

x er antal 1000 mobiltelefoner og y er antal 1000 bundkort.

Det optimale er 30.000 mobiltelefoner og 5.000 bundkort.


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. april 2022 af ringstedLC

#12

Jeg har prøvet mig frem, kan det passe, at det billigste produktmiks er 24 x 1000 Mobiltelefoner + 7 x 1000 bundkort? 

Nej. (24,7) opfylder ikke uligheden for Pa, kun de to andres.

(24,7) er skæringen mellem "1" og "3" på figuren i #14 og det ligger derfor udenfor det farvede område.


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. april 2022 af Benooo

Oraleee I er så varme gutter og gutinder <3333


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. april 2022 af papasmurf

tak for hjælpen elskede løver, i har min ryg<3<3<3 


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. april 2022 af y817

#5

#0 I version 5 af GeoGebra kan et system af uligheder løses grafisk ved at skrive hver ulighed i inputfeltet efterfulgt af tegnet ∧ eller &&. F.eks.                                                                                                                                                                                  x+2y ≥ 2 && x+2y ≥ 4

ved du hvordan man gør i Maple??


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. april 2022 af Anders521

#18 Med plot-pakken kan det lade sig gøre. F.eks.                                                                                                                                                         With(plots):                                                                                                                                                             inequal(x + 2y ≤ 2, x - 2y ≥ 4, x = 0..10, y = -1..5)


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. april 2022 af Dollarmoller

Hvordan kom i frem til omkostningoptium til at være 0.016x +0.04y = 0.68?


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.