Matematik

Vægt

04. april 2022 af Annicca (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Er der mon nogen,der kan hjælpe med denne opgave. Jeg kan simpelhen ikke finde ud af, hvilken formel jeg skal bruge eller hvordan.
Billede er vedhæftet. Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2022 af peter lind

Vedlæg HELE opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2022 af Eksperimentalfysikeren

Hvis vi kan stole på det resultat, der står ved spørgsmål 4, kan resten af opgaven løses.

5. Der er opgivet en pris for en pulvermængde, der passer med 16L energidrik. Herudfra kan litterprisen beregnes. Divider prisen med antallet af liter.

6. Ud fra oplysningerne i spørgsmål 4 kan beregnes pulvermængden pr liter. Udregn derefter, hvor mange liter, der kan fremstilles af 1kg pulver.Gang denne mængde med literprisen.


Svar #3
05. april 2022 af Annicca (Slettet)

Det må I undskylde, jeg fik vist ikke det hele med.
Nu kan I se hele opgaven. :)
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2022 af ringstedLC

#0: Du skal ikke bruge nogen formel, men derimod en brøkstreg.

4. 

\begin{align*} 50\,\textup{g} \rightarrow 0.5\,\textup{L}&: \quad \frac{50\,\textup{g}}{0.5\,\textup{L}}=\frac{50\,\textup{g}\cdot 1.5}{0.5\,\textup{L}\cdot 1.5}= \frac{75\,\textup{g}}{0.75\,\textup{L}} \end{align*}

5. Igen en brøkstreg:

\begin{align*} 320\,\textup{kr.} \rightarrow 16\,\textup{L}&: \quad \textup{Literpris} &= \frac{320\,\textup{kr.}}{16} \end{align*}

da han køber pulver til 16 L for 320 kr.

6. og nok en:

\begin{align*} 50\,\textup{g} \rightarrow 0.5\,\textup{L}&: \quad \frac{50\,\textup{g}}{0.5\,\textup{L}}=\frac{?\,\textup{g}}{16\,\textup{L}}=\frac{??\,\textup{kg}}{16\,\textup{L}} \\ 320\,\textup{kr.} \rightarrow 16\,\textup{L}&: \quad \textup{Kilopris}=\frac{320\,\textup{kr.}}{??} \end{align*}


Skriv et svar til: Vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.