Fysik

Anvendelse af højspænding ved transport af elektrisk energi

18. april 2022 af KatieTøsen - Niveau: B-niveau

Jeg har prøvet i lang tid nu og kan kun halvt svare på de første 2, men mit hoved dunker nu. Enhver form for hjælp med disse opgaver er mere end velkommen <3 
Bilag herunder


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} R &= \rho \cdot \frac{L}{A} \\ R_\textup{ledn.} &= \rho_\textup{Cu}\cdot \frac{\textup{l\ae ngde}}{\textup{t.-areal}}\;,\;\rho_\textup{Cu}\,\textup{sl\aa s\,op}\end{align*}

Husk altid at bruge SI enheder.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2022 af ringstedLC

b)

\begin{align*} P=U \cdot I\Rightarrow I &= \frac{P}{U}\end{align*}

c)

\begin{align*} P &= I^2 \cdot R\;,\;\textup{(Joules\,lov)} \\ P_\textup{tab} &= I^2\cdot R_\textup{ledn.} \end{align*}

d) Brug almindelig procentregning på:

\begin{align*} \textup{Tab} &= P_\textup{omsat}-P_\textup{tab} \\ \textup{Tab}_\% &= \frac{\textup{Tab}\cdot 100}{P_\textup{omsat}}\,\%\end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2022 af ringstedLC

e)

\begin{align*} U &= I\cdot R \Rightarrow k\cdot U = k \cdot I\cdot R \\ U \cdot I &= P \\ k\cdot U\cdot k\cdot I &= k^2 \cdot P \\ k &= 0.5\Rightarrow k^2 \cdot P_\textup{tab}=\;?\end{align*}


Skriv et svar til: Anvendelse af højspænding ved transport af elektrisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.