Kemi

Van't Hoffs ligning og opløselighedsligevægt og opløselighedsprodukt.

28. april 2022 af Kamelina - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogen der kan forklare hvad er Van't Hoffs ligning? herunder ligevægtskonstanten er temperaturafhængig og hvordan ser den graf ud inddrage delta H.

Meget gerne forklare hvad er opløselighedsligevægt og opløselighedsprodukt.

Håber du/I kan hjælpe mig. Tak på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{van't Hoffs ligning:}\\&\huge \ln(K)=-\frac{\Delta {H_m}^{\Theta} }{R}\cdot \frac{1}{\mathbf{{\color{Red} T}}}+\frac{\Delta{S_m}^\Theta }{R}\\\\ \small \textup{hvoraf temperatur-}\\ \textup{afh\ae ngigheden fremg\aa r} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2022 af mathon

Ved opløselighedsligevægt er et (tungt) opløseligt fast stof
i ligevægt med sine ioner i opløsning:

           eks.
                       \small CaCO_3\,_{\textit{(s)}}\;\rightleftharpoons \;Ca^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;C{O_3}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}

Her bliver
ionbrøken:
                       \small \frac{\left [ Ca^{2+} \right ]\cdot\left [ C{O_3}^{2-} \right ]}{1}=K
hvor
                       \small \left [ Ca^{2+} \right ]\cdot\left [ C{O_3}^{2-} \right ]=K_{sp}
kaldes opløselighedsproduktet.

                       


Svar #3
30. april 2022 af Kamelina

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Van't Hoffs ligning og opløselighedsligevægt og opløselighedsprodukt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.