Matematik

areal

29. april 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Nogen der kan forklar hvordan man regner arealet ud af hele figuren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2022 af ringstedLC

Figuren består af et rektangel med siderne a og b og en trekant med højden a og grundlinjen b. Læg de to arealer sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2022 af oppenede

#0

Hej,

Nogen der kan forklar hvordan man regner arealet ud af hele figuren?

Areal af hele figuren = Areal af trekant + Areal af rektangel


Svar #4
30. april 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

Hvordan skal jeg så del med to nu hvor det er en trekant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2022 af ringstedLC

#4: Uden værdier kan der kun beregnes et udtryk for arealet:

\begin{align*} A_\textup{rekt.} &= \textup{l\ae ngde}\cdot \textup{bredde} \\&=a\cdot b \\ A_\textup{trekant} &= 0.5\cdot \textup{h\o jde}\cdot \textup{grundlinje} \\&= 0.5a\cdot b\\A_\textup{figur} &= A_\textup{rekt.}+A_\textup{trekant} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2022 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #7
01. maj 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

Tak for svar:)


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.