Matematik

Kassens rumfang som funktion af x

19. maj 2022 af MissWolf - Niveau: B-niveau

Jeg har løst a) vha geogebra

nsolve(v'(x)=0
= (x = 3.3333)

v(3.3333)
= 37.037

Men jeg har ingen ide om hvordan jeg skal løse b) og det har virkelig frustreret mig siden igår. 
nogle ideer? 


(Jeg har vedhæftet opgaven som .pdf) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2022 af mathon

b)
      
 Hvordan beregner du rumfanget af en kasse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2022 af mathon

b)
             
\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Rumfang:}\\&&V(h,L,b)=&h\cdot L\cdot b=\left ( 10-2x \right )\cdot x\cdot x,\quad 0<x<5\\\\&&V(x)=&\left ( 10-2x \right )\cdot x^2=\\\\&&&10x^2-2x^3=10x^2+\left (-2x^3 \right )=\\\\&&&-2x^3+10x^2 \end{array}


Skriv et svar til: Kassens rumfang som funktion af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.