Fysik

Kan man sælge mere end forskellen mellem produceret og forbrugt energi ?

30. maj 2022 af Energetic - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en fejl i logikken? ....hvis man regner  med at kunne sælge mere end den overskyddende energi  på (7776 - 7000) som kun har til rådighed til salg ? Hvordan kan det ellers løses/tænkes ?

Vedhæftet fil: solcelle opgave SP .pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2022 af ringstedLC

"Den resterende halvdel af forbruget, dvs 3500 kWh og den overskydende energi,

\begin{align*} \textup{En}_\textup{ms}-\textup{Forbrug} &= 7\,776\,\textup{kWh}-7\,000\,\textup{kWh}=776\,\textup{kWh} \end{align*}

kan sælges til elnettet til en pris af fx 1 kr /kWt"

\begin{align*} \left (3500+776\right )\,\textup{kWt}\cdot 1\textup{kr\,/kWt}=4\,276\,\textup{kr} \end{align*}

skulle nok have været:

Den overskydende del af produktionen kan sælges til elnettet til en pris af fx 1 kr /kWh:

\begin{align*} \left (\textup{En}_\textup{ms}-0.5\cdot \textup{Forbrug} \right ) \cdot \textup{pris}_\textup{\,kWh} &= \left (7776-3500\right)\textup{kWh}\cdot 1\,\textup{kr\,/kWh}=4276\,\textup{kr} \end{align*}

Det er dårligt formuleret/opstillet. Bemærk iøvrigt den skiftende anvendelse af "kWh" og "kWt" og vekslen mellem "værdi-enhed" og "(værdier) enhed". De to beregninger er måske ikke skrevet af den samme person eller er måske ikke skrevet samtidigt.

Men selve udregningen passer, da anlægget i 6 mdr. om året producerer over dobbelt så meget som der bruges.

Vil du fortælle hvilken uddannelse du er igang med?


Svar #2
31. maj 2022 af Energetic

Mange tak for et yderst brugbart svar og for formulering/notation aspekterne. Jeg er i gang med energikonsulent modulerne.
Hvilke uddannelse(r) mon favner både kemi, fysik, matematik, jura, regnskab, økonomi m.m. så elegant ? 


Skriv et svar til: Kan man sælge mere end forskellen mellem produceret og forbrugt energi ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.