Matematik

Omskriv ligning for volumen af keglestub til højden

07. juni 2022 af rasm747r - Niveau: B-niveau

Jeg skal omskrive ligningen så jeg kan få højde. Jeg har omskrevet den, Men er i tvivl om hvad jeg rent faktisk har gjort... 

Oprindelig formel for volumen

V = 1/3 * h * pi * (R^2 + r2^2 * R *r)

Omskrevet

                                     v

h   =  -----------------------------------------------------

              1/3 * pi * (R^2 + r2^2 * R *r)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2022 af mathon

                    \small {r_2}^2\rightarrow {r}^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2022 af ringstedLC

#0: Korrekt. Du har omskrevet så h isoleres istedet for V:

\begin{align*} V &= \tfrac{1}{3}\cdot h\cdot \pi\cdot \bigl(R^2+r^2+R\,r\bigr) \\ \frac{V}{\tfrac{1}{3}\cdot \pi\cdot \bigl(R^2+r^2+R\,r\bigr)} &= \frac{\tfrac{1}{3}\cdot h\cdot \pi\cdot (R^2+r^2+R\,r)}{\tfrac{1}{3}\cdot \pi\cdot \bigl(R^2+r^2+R\,r\bigr)} \\ h &= \frac{V}{\tfrac{1}{3}\cdot \pi\cdot \bigl(R^2+r^2+R\,r\bigr)} =\frac{3\,V}{\pi\cdot \bigl(R^2+r^2+R\,r\bigr)} \end{align*}


Skriv et svar til: Omskriv ligning for volumen af keglestub til højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.