Matematik

Hvad betyder udled?

16. juni 2022 af santo2016 - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare mig hvad udled betyder i matematik? Altså skal man komme med eksempler eller skal man lave et bevis? 

F.eks. Udled formlen til beregning af fordoblingskonstanten for en eksponentiel udvikling


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2022 af Quarr

Se

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1044029

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2022 af mathon

 Udled formlen til beregning af fordoblingskonstanten for en (voksende) eksponentiel udvikling:

                  \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Begynd med}\\ \textup{formlen:}\\&&f(x)=b\cdot a^x,\quad a>1 \\\\ \textup{Fordobling:}\\&& f(x_o+X_2)=2\cdot f(x_o)\\&\Downarrow\\\textbf{Udledelse:}&& b\cdot a^{x_o+X_2}=2\cdot f(x_o)\\&\Downarrow\\&& b\cdot a^{x_o}\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x_o)\\&\Downarrow\\&& f(x_o)\cdot a^{X_2}=2\cdot f(x_o)\\&\Downarrow\\&& a^{X_2}=2\\&\Downarrow\\&& \ln(a^{X_2})=\ln(2)\\&\Downarrow\\&& X_2\cdot \ln(a)=\ln(2)\\&\Downarrow\\\\\textup{fordoblingskonstant:}&& X_2=\frac{\ln(2)}{\ln(a)} \end{array}


Svar #3
16. juni 2022 af santo2016

Så det betyder bare at man skal bevise? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2022 af mathon

18. juni 2011 af  SuneChr

At udlede vil sige, at finde frem til en gyldig sætning.

At bevise vil sige, at vise, at en sætning er sand (eller falsk).

Man skal vise, at reglerne gælder generelt, og så kan man derefter komme med et eksempel.


Skriv et svar til: Hvad betyder udled?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.