Matematik

Trigonometiske funktioner

09. august 2022 af Jeppe123455 - Niveau: A-niveau

Løs følgende ligning. Hvad gøres der når der indgår både sin og cos

billede vedhæftet 

Vedhæftet fil: sin og cos.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}& \sin(2t)=3\cos(2t)\\\\& \frac{\sin(2t)}{\cos(2t)}=3\qquad t\ne \frac{\pi}{4}+p\cdot \pi\qquad p\in\mathbb{Z}\\\\& \tan(2t)=3\\\\& 2t=\tan^{-1}\left ( 3 \right )=1.24905\\\\& t=\frac{1}{2}\cdot 1.24905=0.624523\\\\ \textup{generel l\o sning:}\\&t=0.624523+p\cdot \pi\qquad p\in\mathbb{Z} \end{array}


Skriv et svar til: Trigonometiske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.