Matematik

Bestem f'(1)

17. august 2022 af Frejace - Niveau: A-niveau

Hejsa, er den en som vil hjælpe mig med at løse dette spørgsmål?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}&& f(x)=2x^3\cdot \ln(x)\qquad x>0\\\\&& f{\, }'(x)=\underset{\textup{produktreglen}}{\underbrace{2\cdot 3\cdot x^{3-1}\cdot \ln(x)+2x^3\cdot \frac{1}{x}}}=6x^2\cdot \ln(x)+2x^2=\left (6\cdot \ln(x)+2 \right )x^2\\\\\textbf{a)}\\&& f{\, }'(1)=\left (6\cdot \ln(1)+2 \right )\cdot 1^2=\left ( 6\cdot 0+2 \right )\cdot 1=2 \end{array}


Svar #3
18. august 2022 af Frejace

tak!


Skriv et svar til: Bestem f'(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.