Fysik

Rumfærge (bevægelse)

21. august 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med b, c og d?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Opgaven er noget med at du skal finde arealet under en graf. Plejer man ikke at gøre det i Geogebra eller et lignende program?

Der er en bevægelsesligning der siger

v(t) = ∫0t a*dt + v0

Starthastigheden v0 er 0 i denne opgave, og integralet er bare arealet under grafen fra 0 til t. Så vi kan finde hastigheden v(t) til et tidspunkt t ved at måle arealet under grafen fra 0 til t.

a)

v(60s) finder du som arealet under grafen fra t=0 til t=60.

b)

Find ud af hvor langt du skal hen ad t-aksen før arealet er kommet op på 1000 m/s. Èn firkant i koordinatsystemet har arealet 10m/s2 * 100s = 1000m/s, så jeg kan på øjemål se at resultatet skal være lidt under t=100s.

c)

Find v(125s) som arealet under grafen fra t=0 til t=125.

d)

Find vslut som arealet under hele grafen.


Skriv et svar til: Rumfærge (bevægelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.