Biologi

Beregn initialhastighed

24. august 2022 af Sofiefindus - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :-) 

Jeg sidder med en opgave, som jeg har meget svært ved. Nogle der kan hjælpe? 

"Antag at en enzym katalyseret reaktion følger Michaelis-Menten kinetik med en KM på 1 x 10-6 M. Hvis
den initielle reaktions hastighed er 0,1 μmol/min ved en substrat koncentration på 0,1 M, hvad vil den så
være ved henholdsvis 0,01 M; 10-3 M, og 10-6 M?"

Mvh. og tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2022 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} v_0(c(S))=\frac{\left (0.100001\;\mathrm{\frac{mol}{min}} \right )\cdot c\left(S\right)}{\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+c\left(S\right)}\\\\\\ v_0(0.01\;\mathrm{M})=\frac{\left (0.100001\;\mathrm{\frac{mol}{min}} \right )\cdot \left (0.01\;\mathrm{M} \right )}{\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+\left(0.01\;\mathrm{M}\right)}&=&0.099991\;\mathrm{\frac{mol}{min}}\\\\ v_0(10^{-3}\;\mathrm{M})=\frac{\left (0.100001\;\mathrm{\frac{mol}{min}} \right )\cdot\left ( 10^{-3}\;\mathrm{M}) \right )}{\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+\left (10^{-3}\;\mathrm{M} \right )}&=&0.099901\;\mathrm{\frac{mol}{min}}\\\\ v_0(10^{-6}\;\mathrm{M})=\frac{\left (0.100001\;\mathrm{\frac{mol}{min}} \right )\cdot\left ( 10^{-6}\;\mathrm{M}) \right )}{\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )}&=&0.050001\;\mathrm{\frac{mol}{min}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2022 af mathon


                           \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Beregning af }V_{\textup{max}}\textup{:} \\&& 0.1\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\frac{mol}{min}}=\frac{V_{\textup{max}}\cdot \left ( 0.1\;\mathrm{M} \right )}{\left ( 10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+\left ( 0.1\;\mathrm{M} \right ) }\\\\&& V_{\textup{max}}=\frac{\left ( 0.1\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\frac{mol}{min}} \right )\cdot \left ( 10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+\left ( 0.1\;\mathrm{M} \right )}{\left ( 0.1\;\mathrm{M} \right ) }=0.100001\cdot 10^{-6}\;\mathrm{\frac{mol}{min}}=0.1\;\mathrm{\frac{\mu mol}{min}} \\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2022 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll}\textup{deraf f\o lgende rettelse:} \\\\v_0(c(S))=\frac{\left (0.1\;\mathrm{\frac{\mu mol}{min}} \right )\cdot c\left(S\right)}{\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+c\left(S\right)}\\\\ \\v_0(0.01\;\mathrm{M})=\frac{\left (0.1\;\mathrm{\frac{\mu mol}{min}} \right )\cdot \left (0.01\;\mathrm{M} \right )}{\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+\left(0.01\;\mathrm{M}\right)}&=&0.099991\;\mathrm{\frac{\mu mol}{min}}\\\\ v_0(10^{-3}\;\mathrm{M})=\frac{\left (0.1\;\mathrm{\frac{\mu mol}{min}} \right )\cdot\left ( 10^{-3}\;\mathrm{M}) \right )}{\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+\left (10^{-3}\;\mathrm{M} \right )}&=&0.099901\;\mathrm{\frac{\mu mol}{min}}\\\\ v_0(10^{-6}\;\mathrm{M})=\frac{\left (0.1\;\mathrm{\frac{mol}{min}} \right )\cdot\left ( 10^{-6}\;\mathrm{M}) \right )}{\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )+\left (10^{-6}\;\mathrm{M} \right )}&=&0.050001\;\mathrm{\frac{\mu mol}{min}} \end{array}


Svar #4
24. august 2022 af Sofiefindus

Årh tusinde tak. Det giver rigtig god mening. 

Jeg kan forresten huske, at du hjalp mig med nogle spørgsmål helt tilbage i 2015, tror jeg det var. Tusinde tak for din hjælp, det er flinkt af dig. 


Skriv et svar til: Beregn initialhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.