Matematik

Bestem tallet så vektorerne bliver parallelle

27. august 2022 af michael566 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave (vedlagt nedenunder) 

Vedhæftet fil: 11.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2022 af ringstedLC

Determinanten for to parallelle vektorer er "0":

\textup{Det}\bigl(\vec{a},\vec{b}\bigr)=0\qquad \textup{formel (60) og (58)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2022 af jacob5995

hvordan skal jeg bestemme tallet t ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2022 af jacob5995

sidder med samme opgave :D


Svar #5
27. august 2022 af michael566

#2

Determinanten for to parallelle vektorer er "0":

\textup{Det}\bigl(\vec{a},\vec{b}\bigr)=0\qquad \textup{formel (60) og (58)}

den er jeg med på, med mit problem er at jeg ikke forstår hvordan jeg skal bestemme tallet t og hvilken formel jeg skal bruge...


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2022 af mathon

Parallelle vektorers determinant er lig med nul.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2022 af mathon

                           \small \small \begin{array}{llllll}&& \begin{vmatrix} 2 & 4\\ 2t-3 &7t-5 \end{vmatrix}=0\\\\ t\textup{-beregning:}\\&& 2\cdot \left ( 7t-5 \right ) -(2t-3\cdot 4)=0\\\\&& 14t-10-2t+12=0\\\\&&12t+2=0\\\\&&12t=-2\\\\&&t=\frac{-2}{12}\\\\&&t=-\frac{1}{6} \end{array}


Svar #8
27. august 2022 af michael566

er det her korrekt?

Vedhæftet fil:1212121.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #9
27. august 2022 af mathon

#7
       korrigeret for tastefejl

                           \small \small \small \begin{array}{llllll}&& \begin{vmatrix} 2 & 4\\ 2t-3 &7t-5 \end{vmatrix}=0\\\\ t\textup{-beregning:}\\&& 2\cdot \left ( 7t-5 \right ) -(2t-3)\cdot 4=0\\\\&& 14t-10-8t+12=0\\\\&&6t+2=0\\\\&&6t=-2\\\\&&t=\frac{-2}{6}\\\\&&t=-\frac{1}{3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2022 af mathon

test på t-beregning:
                                  \small \begin{array}{llllll} \textup{solve} \left (\textup{det}\begin{bmatrix} 2 &4 \\ 2t-3 &7t-5 \end{bmatrix}=0,t \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2022 af ringstedLC

#3

hvordan skal jeg bestemme tallet t ud fra det?

Ved at indsætte opgavens vektorer i formlerne og løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2022 af ringstedLC

#5
 

den er jeg med på, med mit problem er at jeg ikke forstår hvordan jeg skal bestemme tallet t og hvilken formel jeg skal bruge...

Se i FS STX B. og løs ligningen.


Skriv et svar til: Bestem tallet så vektorerne bliver parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.