Matematik

Hjælp er mit svar korrekt?

15. september 2022 af Karina90990 - Niveau: 9. klasse

Som den første rutsjebane siden 1932 af Falken lavet af træ. De lover masser af fart. '

Hvad er Falkens gennemsnitsfart i km/t for en omgang?

Banens længde 622 m

Bandens højde 20 m

Antal vogne 1

Personer pr. vogn 30

Tophastighed 75 km/t

Omgangstid 114 sek. Total vægt (af træ) 560 tons 

Mit svar: Hvad er Falkens gennemsnitsfart i km/t for en omgang?  6 km/t 

Udregning: 622 m/ 1000= 0,622 km

Jeg laver distancen om til km da den er i m.

0,622/114 = 0.00545614 rund op til 0,1 km/t

Distance divideret med tid gange 60 (da der går 60 sekunder på 1 minut).


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Falkens gennemsnitsfart:}\\&& v_{\textup{g}}=&\frac{622\;\mathrm{m}}{114\;\mathrm{s}}=\frac{311}{57}\;\mathrm{\frac{m}{s}}=\\\\&&& \left (\frac{311}{57}\;\mathrm{m/s} \right )\cdot \left ( 3.6\;\mathrm{\frac{km/h}{m/s}} \right )=19.64\;\mathrm{\frac{km}{h}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Din metode:}\\& \textup{banel\ae ngde i km:}&0.622\;\mathrm{km}\\\\&\textup{k\o retid i timer:}&\frac{114\;\mathrm{s}}{3600\;\mathrm{\frac{s}{time}}}=\frac{19}{600}\;\mathrm{time}\\\\& \textup{gennemsnitsfart:}&\frac{0.622\;\mathrm{km}}{\frac{19}{600}\;\mathrm{time}}=19.64\;\mathrm{\frac{km}{h}} \end{array}


Svar #3
15. september 2022 af Karina90990

Er svaret 6 km i timen ikke sig prøv selv er alt for stresset 


Svar #4
15. september 2022 af Karina90990

?????


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2022 af ringstedLC

#0

Jeg laver distancen om til km da den er i m.

0,622/114 = 0.00545614 rund op til 0,1 km/t

God idé, men:

\begin{align*} \frac{0.622}{114}=0.0054... \;&{\color{Red} \neq }\;0.1 \\ 0.0054...&=0.01 \\ \textup{og}:\frac{\textup{km}}{\textup{sek}}\;&{\color{Red} \neq }\;\frac{\textup{km}}{\textup{t}} \end{align*}

#0

Distance divideret med tid gange 60 (da der går 60 sekunder på 1 minut).

Nej. Tiden er i sek. og skal være i timer:

\begin{align*} \frac{\frac{\textup{m}}{\textup{sek}}}{\frac{\textup{km}}{\textup{timer}}} &= \frac{\textup{m}\cdot \textup{timer}}{\textup{sek}\cdot \textup{km}}=\frac{\cancel{\textup{m}}\cdot {\color{Red} 3600}\,\cancel{\textup{sek}}}{\cancel{\textup{sek}}\cdot 1000\,\cancel{\textup{m}}} =3.6 \end{align*}

Det vil sige:

\begin{align*}\textup{Gennemsnitsfart}: \frac{622\,\textup{m}}{114\,\textup{sek}} &= 5.46\,\textup{meter\,pr.\,sek} \\ &= \frac{622\cdot 3.6}{114}\,\textup{km\,pr.\,time} \\ &= 19.64\,\textup{km\,pr.\,time} \end{align*}


Svar #6
18. september 2022 af Karina90990

Hvor kommer 3,6 frq?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2022 af ringstedLC

 \begin{align*} \frac{\cancel{\textup{m}}\cdot 36\cancel{00}\,\cancel{\textup{sek}}}{\cancel{\textup{sek}}\cdot 10\cancel{00}\,\cancel{\textup{m}}} =3.6 \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp er mit svar korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.