Matematik

Forskriften for linær funktion

17. september 2022 af Donut123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forskriften for en lineær funktion f er givet ved f(x) = k · (2x + 4),

hvor k er et tal.

Argumentér for, at for alle værdier af k ligger punktet (−2, 0) på grafen for f.

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave ? 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2022 af jl9

Prøv evt løs y=f(x)=0 for x:

0 = k(2x+4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2022 af SuneChr

# 0
Vi benytter nul-reglen, der siger, at et produkt er nul, hvis og kun hvis mindst én af faktorerne er nul.
De to faktorer hedder  k  og  (2x + 4) .
For alle k vil (2x + 4) være nul for fastholdt x = - 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2022 af ringstedLC

#0: Grafisk argument:

- Lav en skyder k i CAS.

- Tegn grafen for funktionen.

- Se at den rette linje drejer omkring (-2, 0), når k ændres.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2022 af mathon

Ved indsættelse af punktets koordinater (-2,0)
ses, at
                 \small \begin{array}{llllll}& 0=k\cdot \left ( 2\cdot (-2)+4 \right )=k\cdot (-4+4)=k\cdot 0=0\\\\\textup{uanset v\ae rdien af }k.&& \end{array}
 


Skriv et svar til: Forskriften for linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.